matteusskolbibliotek.blogg.se

Jävla Lucia av Mårten Melin kan göra en fånigt glad

Kategori: Allmänt

Förra veckan kom två killar från sexan och ville ha tips på böcker. Jag tipsade om några stycken, bland annat Jävla Lucia. De sa att de skulle läsa ut boken de höll på med just då och sen komma tillbaka. Så idag kom de igen och den ena frågade vart den där boken jag pratade förra om stod någonstans. Som tur är har jag ett relativt bra minne. Jag tar fram den och den ena killen säger att han ville provläsa den lite först. Jag ger honom boken och sätter mig på kontoret. Efter ett tag reser de båda kompisarna sig från läsesoffan och jag hör han som provläst boken säga "den här verkar så jävla bra" till sin kompis. En stund senare hör jag det bekanta blippljudet av utlåningsapparaten.

Barnbokskatalogen 15/16

Kategori: Allmänt

I barnbokskatalogen finns alla titlar som man kan rösta på i Bokjuryn. Röstningen öppnar i början av januari och avslutas i början av april. De barn och ungdomar som är med och röstar fram årets bästa bok kan vinna fin fina priser. Man får rösta på högst fem böcker, eller bara en om man så vill. Det kan vara allt från den senaste delen i Amulett till kapitel- och faktaböcker, samt ungdomsböcker.
 
 
 
För mer info besök: http://www.barnensbibliotek.se/Bokjuryn/tabid/783/Default.aspx
 

När Jules Verne gör att en bibliotekaries fredag känns bättre än vanligt

Kategori: Allmänt

En kille i femman frågar efter böcker av Jules Verne.
- vill du ha de kortare återberättade versionerna?
- nej, de längre
- har du läst någon av hans böcker innan?
- ja jag läser läser jorden runt på 80 dagar hemma men nu vill jag läsa en till.

Jag går till klassikerhyllan och tar fram "En världsomsegling under havet" och berättar kort om handlingen. Sedan berättar jag att det även finns en seriversion, som jag sedan visar (den som är återberättad av Gotthardt och illustrerad av Bech), och han tar genast upp den och börjar läsa den i soffan. Detta händer på en rast och utan tvång. Gjorde min dag! :)