matteusskolbibliotek.blogg.se

Fullspäckad vecka

Kategori: Allmänt

Förra veckan var rolig men väldigt intensiv. Alla ville låna nya bänkböcker, samtidigt. Men enligt konstens alla regler fick jag ihop det ganska bra. Det var en krock mellan två halvklasser en gång, eftersom jag glömt att fylla i kalendern, vilket resulterat i att jag från och med nu alltid kommer att kräva att tidsbokning sker via mejl, inte i fikarummet. Huvudet mitt fungerar bra, minnet likaså, men inte på fredagseftermiddagar verkar det som.
Biblioteksintroduktionen för den förberedande klassen i fredags var jättekul. Vi pratade om vilka andra språk de kunde läsa på och jag lovade att beställa böcker från Mångspråksbiblioteket. Fotbollshyllan var mycket populär och jag tror någon lånade "Världens bästa fotbollsspelare".
Det har också varit fantastiskt kul att se hur alla elever har växt under sommaren, och det är trevligt att se att de är ivriga att låna nya böcker.
 
 
Apropå nya böcker så har jag fått en tillskott på LasseMaja-böcker!En familj som skulle rensa ut gamla böcker skänkte dem vänligt till biblioteket. De var endast läst en gång, så alla var så gått som nya!
 
 
Här är ett nytillskott som jag ännu inte hunnit med att läsa, men jag tror och hoppas att den är bra!

Kryp av M.G. Leonard
 

Så här skriver förlaget:
Under mystiska omständigheter försvinner Darkus Cuttles pappa från sitt forskarjobb på Naturhistoriska Museet. Borta utan ett spår, och från ett låst rum! Darkus måste flytta in hos sin excentriska farbror Max. De nya grannarna Humphrey och Pickering är två galna kusiner vars lägenhet kryllar av skalbaggar. Skalbaggar som visar sig vara allt annat än vanliga.

En fartfylld bladvändare för alla som älskar spänning och äventyr! (Opal förlag).
Eftersom det är en Hcg-bok så tror jag att den passar för läsavana 9-åringar och äldre.