matteusskolbibliotek.blogg.se

"det är religionsfrihet"

Kategori: Allmänt

Efter att just publicerat det förra inlägget blir jag störd av att ett gäng äldre killar i korridoren till Fsk-klasserna skriker f***a väldigt hög. Jag går ut från mitt kontor och skäller ut dem. Frågar varför de skriker sådana ord när små barn finns i närheten. "aa, men religionsfrihet" säger en av dem, medan de går iväg. Ingen stannar upp. Jag säger att det inte är religionsfrihet att säga f-ordet. Sedan kommer jag på att jag genom att storma ut från mitt kontor också samtidigt låst in mina nycklar. Dubbelsuck. Nu ska jag plasta in lite manga som en kollega skänkt till bibblan.
 
 
 

bokprat med femman igen

Kategori: Allmänt

 
Sitter och förbereder ett bokprat med 5b. En överraskning är en helt ny bok som jag ännu inte hunnit läst men som jag tror passar just den klassen. Vita tigern av Christin Ljungqvist. En framtidsskildring av Göteborg med äventyr och steampunk. Låter bra! Jag kommer till skillnad från de andra böckerna endast att läsa från baksidetexten. Den var faktiskt helt ok. Gillar annars inte dem så mycket. De säger allt och ibland ingenting.

De andra böckerna får en kort introduktion och sedan läser jag ett väl valt längre stycke, ibland två sidor, för att skapa intresse och ett hum om hur språket är i boken. Samtidigt har jag bokens framsida och lite stödord i handlingen på projektor.